Het nieuwe werken: Alles over het ZitStaBureau Leave a comment

Veel kantoorpersoneel maakt nog gebruik van oud statisch meubilair. Wij snappen dat een compleet kantoor inrichten veel tijd en geld kan kosten. Bij Zitstadiscounter.nl verkopen we dynamisch meubilair zoals ZitStaBureaus voor lage prijzen, maar toch met hoge kwaliteit. Wij kunnen zelfs uw hele kantoor dynamisch inrichten. Maar dit hoeft uiteraard niet! Een paar zit sta bureaus kunnen al zorgen voor een veel gezondere en leukere sfeer op kantoor. Waarom? Lees snel verder!

Gezonder op kantoor

Door zo nu en dan te gaan staan tijdens het werken heeft veel positieve invloed op de gezondheid. Zoals te lezen in deze blog zorgt een zit sta bureau er onder andere voor dat je meer calorieën verbrand en de spiergroepen activeert, maar het geeft ook andere niet direct zichtbare positive effecten aan het lichaam, zo verbetert een dynamisch bureau de bloedcirculatie, zorgt voor een gezonde stofwisseling, en misschien wel het belangrijkste van alles; je krijgt meer zelfvertrouwen!

RSI

We kennen het allemaal wel; een SMS duim, tennisarm en andere dokter bibber termen. Echter vallen al deze klachten onder 1 naam; RSI

RSI (Repetitive Strain Injury) is een algemene naam voor pijnklachten in onder andere de schouders, nek en armen, maar ook verder in de bewegende delen van de ellebogen tot je vingers. De voornaamste oorzaak van RSI is de statische houding, zoals zitten in uw oude bureaustoel en naar het beeldscherm kijken, maar ook bijvoorbeeld de repeterende beweging van uw muis.

U merkt misschien al dat u na een tijdje zitten last begint te krijgen van pijn in de bovengenoemde lichaamsdelen. Dit is zeer vervelend en kan voor veel ziekteverzuim zorgen. Probeer de RSI-klachten tegen te gaan, en beweeg genoeg tijdens het werk! Met een zit sta bureau kunt u de tijd dat u zit verminderen, maar er is meer wat u kunt doen, en daar kunt u vandaag nog mee beginnen!

Vraag hier nu de gratis White paper aan met daarin 3 tips over hoe u uw zithouding kunt verbeteren, en nog meer informatie over de gezondheid op kantoor!

Ergonomie

Ergonomie is een term die u steeds meer gaat horen. Het wordt vaak in verband gebracht met werken aan zit sta bureaus. Maar wat betekent het nou precies? Zoek het maar eens op in het woordenboek. Dan zal er waarschijnlijk iets bij staan als “leer van de menselijke arbeid”. Dit is natuurlijk een heel algemene term, maar wat houdt dit in?

Ergonomie is de leer van menselijke arbeid

Als we het letterlijk gaan vertalen krijgen we twee Griekse woorden; Ergon en Nomos. Dit betekent letterlijk werk wet. Het is dus eigenlijk de wet die ervoor zorgt dat werknemers kunnen werken in een veilige en vooral gezonde omgeving. Als je kijkt naar de fabrieken van vroeger is dit al behoorlijk verbeterd in de afgelopen jaren. Echter is het zo dat wij veel meer kantoorwerk zijn gaan doen, en dat er tot kortgeleden niet veel verbetering was in het kantoormeubilair. Kijk maar naar de bureaus van vroeger. Statische tafels met een stoel er onder. Dit is nog steeds hoe veel van ons vandaag werken! Dit kan gezondheidsklachten veroorzaken, en het is al helemaal erg om deze klachten te krijgen als u weet dat dat er oplossingen zijn! Zit sta bureaus zorgen voor extra beweging op kantoor, waardoor u extra fit de dag door gaat. Dit is waarom Ergonomie een belangrijke term is in de wereld van zit sta bureaus en andere dynamische artikelen. Het betekent dus eigenlijk gezond werken.

Zit Sta Bureau duur?

Een zit sta bureau neemt, net als de meeste fysieke producten, natuurlijk vaste kosten mee. Maar Elektrische bureaus zijn tegenwoordig niet heel duur meer.

Natuurlijk hangt het af van het model dat jij graag wilt, een mooi directiebureau of ruim hoekbureau is natuurlijk wat duurder dan een simpel model, maar bij ons kunt u al een Elektrisch bureau kopen voor een lage prijs van 499 euro. Dit is een koopje als je ziet wat je er allemaal voor terug krijgt, en wat de ROI is!

Onderzoeken wijzen uit dat met dynamisch werken de arbeidsproductiviteit met minimaal 5% omhoog gaat! Bereken hier wat het u oplevert.

Wat levert een Zit Sta Bureau mij op?

Voordelen voor de werkgever

 1. 5% hogere arbeidsproductiviteit (De winst gaat al snel met € 1000,- per jaar omhoog! Bereken uw ROI hier)
 2. Minder ziekteverzuim (MKB Servicedesk spreekt over € 410,- per dag kosten van 1 zieke werknemer; doorbetaling en vervangend personeel)
 3. Een nog positievere sfeer op de werkvloer; Wat is er nou leuker dan een nieuw bureau, wat je ook nog eens aanzet tot gezonder werken?

 

Voordelen voor de werknemers

Regelmatig staan zorgt voor het

 1. Verbranden van calorieën
 2. Verbeteren van de bloedcirculatie
 3. Activeren van de grote spiergroepen
 4. Stimuleren van de bloedcirculatie
 5. Behoud van een gezonde stofwisseling
 6. Verbeteren van de houding en mobiliteit
 7. Verhogen van de concentratie en productiviteit
 8. Geven van meer zelfvertrouwen

Zit Sta Bureaus met App

Zit sta bureaus zijn er in veel soorten, maten en kleuren. Wat wij bij ZitStaDiscounter.nl als 1 van de eersten in Nederland hebben, is het slimme zit sta bureau! Dit verkopen wij onder de merknaam ‘FactorHolland Smart’. Dit zijn niet alleen hele stijlvolle moderne Elektrische bureaus, maar bij ons wordt er standaard een slimme LOGIClink controller bijgeleverd.

Wat die controller doet is simpel. De geïntegreerde software volgt de houding van de gebruiker, de houdingstijden en het aantal verbrande calorieën. Ook kan het de persoonlijke doelen van de gebruiker vastleggen en bijhouden en dagelijkse feedback geven over het dynamisch gedrag.

Wat dit zo veel beter maakt is dat u niet meer de tijd in de gaten hoeft te houden. U kunt alles in de app instellen.

 

Ik heb een Flexwerkplek. Wat nu?

Onze slimme bureaus zijn zeer geschikt voor flexwerkplekken. Aan het begin van de dag log je gewoon in door je telefoon op het bureau te leggen. De NFC-chip pakt het signaal op en klaar! U kunt op elk bureau de door u in de app opgeslagen hoogtes kiezen, waardoor u niet alleen gezond kunt staan, maar ook overal in kantoor kunt genieten van de juiste bureauhoogte waardoor u niet meer voorover geleund hoeft te gaan zitten!

Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van de Slimme bureaus? Aarzel niet en bel even 072-5020362 of stuur een mailtje.

 

Is die app op mijn telefoon te downloaden?

De MOTION@WORK-app is te verkrijgen voor de meeste smartphones op de markt. U kunt kiezen tussen de

De LogicLink werkt met het eerdergenoemde NFC signaal als uw telefoon dat ondersteunt. Is dit niet het geval dan heeft deze serie bureaus ook nog een mogelijkheid tot verbinden met WiFi, Bluetooth, en USB.

Met behulp van de API kunt u zelfs zelf besturing inbouwen in uw eigen app! Hieronder staat een duidelijk filmpje van LogicData met de basis mogelijkheden van onze slimme zit sta bureaus.

Wordt een Zit Sta Bureau ook echt gebruikt?

Een zit sta bureau werkt natuurlijk niet goed als hij niet gebruikt wordt om te staan. Wij begrijpen dat het misschien een beetje ongemakkelijk is om als enige in een groot kantoor het bureau omhoog te zetten en te gaan staan. Dit is natuurlijk niet de insteek van een zit sta bureau. U zult ook snel merken dat wanneer u eenmaal gaat staan, het gevoel snel verdwijnt en dat het goed voelt om even de benen te strekken! Snel zullen velen volgen, en na een dag gebruikt iedereen de geweldige sta functie van het bureau!

Het kan zijn dat u na de levering meteen een professionele cursus wilt ontvangen over alle ins en outs van het nieuwe bureau. Dit kunnen wij voor u regelen.

Onze zusteronderneming Gezond en Fit op kantoor helpt u graag met de implementatie van gezond werken!

Zit Sta Bureau kopen?

Bent u net als ons overtuigt van het nieuwe werken? Dat is mooi! Wij helpen u graag verder. Kijk rustig rond op onze bureau afdeling. Deze bureaus zijn allemaal elektrisch verstelbaar en leverbaar in veel kleuren, verschillende bladen, en natuurlijk zijn er verschillende maten.

Had u een optie voor ogen die u niet in onze webshop kunt vinden? Contact opnemen met ons kan altijd vrijblijvend. Wij kunnen u professioneel advies geven op het gebied van ergonomisch werken!

 

Wij spreken elkaar binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.