Goede ergonomie op kantoor zorgt voor gezonde medewerkers. Leave a comment

Zorg voor duurzame inzetbaarheid is zaak van de werkgever

Wist u dat????

Het de wettelijke verplichting is voor alle bedrijven (EC richtlijn 90/270/EEC) om regelmatig werkplek risico beoordelingen uit te voeren bij medewerkers?!

Wees geen wetsovertreder!

Veel kantoormedewerkers ervaren onderstaande ergonomische klachten tijdens het werken.

  • pijn in de onderrug 43 %                         
  • nekpijn 40 %
  • schouderpijn 35 %                                                                                                                                                      
  • 31 % van de klachten wordt weggeschreven aan de werkplek op kantoor.

            Echter

  • 34 % van de klachten komt door de thuiswerkplek!

Meer dan 17 miljoen werknemers in Europa werken vanuit huis.

75% van de Europese bedrijven zijn zich niet bewust van het feit dat ze ook wettelijk verplicht voor het welzijn van de werknemers op de thuiswerkplek.

Fysieke klachten kunnen de productiviteit negatief beïnvloeden en leiden tot verzuim. Vanuit een productiviteitsoogpunt en het welzijn van de medewerker is het dus zaak dat werkgevers medewerkers helpen klachten te voorkomen of in ieder geval te verminderen.

“Desondanks onderneemt slechts 18 procent van de werkgevers actie, zoals het aanbieden van een werkplekcheck en ondersteunende ergonomische producten om de fysieke klachten te reduceren,” aldus Hajo Hoekstra, sales en marketing director van Fellowes Benelux.

Slechte gewoontes en slechte werkplekken zijn een belangrijke oorzaak voor pijn en discomfort bij werknemers, deze kunnen de prestaties negatief beïnvloeden.

Het is beter de  klachten in een vroeg stadium op te sporen en te proberen ze te voorkomen.

Met ergonomische hulpmiddelen kan je veel ellende voorkomen die tot verzuim kan leiden.

Het kiezen van juiste ergonomische oplossingen voor de werkplek en de manier waarop wordt gewerkt, is eenvoudig. Fellowes ontwikkelde de 4 Zone Aanpak. De verschillende zones benadrukken de pijnpunten en promoten een goede houding over de vier sleutelgebieden, voor gezonder werken op kantoor, thuis of onderweg.

De 4 Zones zijn gebaseerd op de Europese Gezondheids- en Veiligheidswetgeving die omschrijft dat een werkplek moet worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van het individu. Dit moet beginnen bij de stoel en gevolgd worden door de handen, ogen en de rest.

Het aannemen van een goede houding, daarbij zorgend dat ogen, nek, rug en benen goed gepositioneerd zijn, zal er een wereld van verschil zijn, zowel fysiek en mentaal. Dit zorgt voor meer betrokkenheid, motivatie en productiviteit.

Medewerkers zijn het kapitaal van de onderneming

Uw mensen zijn essentieel voor uw organisatie en wanneer we het hebben over het zoeken en vinden van toptalent kan gezegd worden dat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden echte dealbreakers zijn.

Actief zitten op onze Loffler bureaustoelen

Het is geen toeval dat de bedrijven met de beste gezondheids- & welzijn strategie de beste werknemers aantrekken – en deze behouden!

Met de producten van Zitstadiscounter.nl en het werkplekonderzoek van Gezondenfitopkantoor.nl  helpt u uw werknemers op kantoor zich gezond, energiek en productief te voelen.

Slechte werkgewoontes bij gebruik van computers, laptops en tablets zijn een grote oorzaak van absentie op de werkplek.

Wanneer werknemers een goede houding aannemen, comfortabel zitten en actief zijn op de werkplek voelen ze zich niet alleen beter, maar het helpt ze ook beter te werken en langer gezond te blijven.

Dus met gestelde targets en de bedrijfsdoelstelling in het oog, is het nu de tijd om uw werknemers tot hun volledige potentieel te benutten door middel van comfortabel zitten en regelmatige beweging toe te voegen aan de werkdag.

Maak gebruik van ons ergonomisch spreekuur bij u op kantoor! Vraag meer info.

Download hier de vier belangrijkste ergonomische tips om meteen toe te passen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.